17 | 11 | 2011 Gastcollege VeriCon bij Avans Hogeschool.

Sander Ekstijn, adviseur bouwproductie automatisering en BIM verantwoordelijke voor R & D bij VeriCon, heeft een gastcollege gegeven aan de studenten van academie Bouw & Infra van de Avans Hogeschool.

Het gastcollege van 2 uur over BIM was enorm drukbezocht en werd enthousiast ontvangen. Na algemene informatie over VeriCon en BIM werd nog eens uitgebreid benadrukt dat BIM geen software is maar een manier van samenwerken en delen van informatie.
Aan de hand van 3D modellen getekend met het softwareprogramma Tekla liet VeriCon zien dat ze in staat zijn o.a. machines voor wapeningen compleet aan te sturen.
VeriCon ontwikkelt zelf de software om de communicatie tussen het 3D model en de betreffende machine goed te laten verlopen.

VeriCon ziet dit soort activiteiten richting de nieuwe lichting constructeurs als bijzonder belangrijk. Construeren is een geweldig vak en dat mag volgens VeriCon ook uitgedragen worden, zodat we ook in de toekomst kunnen beschikken over goed opgeleide, enthousiaste en capabele constructeurs.
 

Logo Avans
Logo BIM
BIM presentatie