07 | 05 | 2012 CO-Green op 10 mei 2012 bij Makkers Manifestatie

De groep Makkers in de Bouw organiseert een manifestatie in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Door ERA Contour, Eigen Haard, KOW en Oranje zal het project CO Green worden gepresenteerd aan de hand van de modellen van VeriCon.
 

Aan de hand van het project CO Green Stadstuin Overtoom in Amsterdam zal het belang van ketensamenwerking in een BIM-omgeving worden gepresenteerd. VeriCon is in dit project zowel ontwerpend als coordinerend constructeur. Tevens verzorgt VeriCon de detailengineering.
De modellen van Vericon verenigen data voor diverse leveranciers in zich als ook werkvoorbereiding en planning van deze onderdelen.
Het model omvat het prefab casco met installaties, galerijen, balkons, staalconstructies, metselwerk elementen, Halfen-voorzieningen en alle in het werk gestorte betonnen delen. Door alle installaties in de prefab vloerplaten mee te nemen hoeven op de bouwplaats de installaties alleen nog maar gekoppeld te worden.
Alle betononderdelen worden in het model volledig gewapend, zodat buigstaten en bestanden ten behoeve van machine aansturing voor de productie eenvoudig kunnen worden geproduceerd. Verder worden ook logistieke bestanden bijgeleverd.
Het project wordt volledig tot op de laatste steen, bout en kabel uitgewerkt. Dit is het zogenaamde ‘as built’, alsof het al gebouwd is, voordat er een spa de grond in gaat.
Klik hier voor meer informatie over Makkers in de Bouw.
Klik hier voor meer informatie over project CO Green.
 

Makkers