07 | 09 | 2011 CO-Green project: unieke planningssessie.

Voor het eerste CO-Green project, Stadstuin Overtoom, heeft een unieke planningssessie plaatsgevonden. Alle partijen inclusief leveranciers en installateurs kwamen in een vroeg stadium van de bouw gezamenlijk bij elkaar om de planning van het project collectief af te stemmen.

Volgens ingewijden in de bouwwereld, heeft de bouw de afgelopen tijd verzuimd om de nadelen van specialisatie in de bouw op te lossen. Daardoor zijn grote afstemmingsverschillen, onduidelijkheden over verantwoordelijkheden en communicatieproblemen ontstaan. De afzonderlijke partijen in de bouw kunnen zo nauwelijks renderen.
Co-Green gooit het daarom over een geheel andere boeg; samenwerken is de norm!

Een uitgebreide planningssessie in een vroeg stadium van het project waarbij het complete team van leveranciers en installateurs aanwezig waren. Voor alle aanwezige partijen een nieuw fenomeen!
Middels een groot planbord moest elke deelnemer aangeven wat ze gaan doen, hoe lang het duurt en wat ze van de ander nodig hebben. Zo kon men direct knelpunten tackelen, intensief overleggen, samen afstemmen, over drempels heenstappen met als resultaat een collectief gedragen planning.
Dat is ook de ervaring van de deelnemers; door deze unieke sessie is er meer begrip ontstaan voor elkaars werkzaamheden, ze hebben naar elkaar geluisterd en zijn bezig geweest om elkaar verder te helpen. Dat moet een hoop efficientie gaan opleveren!

Bekijk hier een filmpje over de planningsessie voor Stadstuin Overtoom met het volledige Co-Green team.

CO-Green is een concept waarin Woningcorporatie Eigen Haard, ERA Contour, Architectenbureau KOW en amoveerder Oranje nauw samenwerken om klimaatneutraal en kostenneutraal slopen, ontwikkelen en bewonen te realiseren.

Voor meer informatie over CO-Green;
ERA Contour
ERA Contour project
VolgCoGreen
 

CO-Green planning-1
CO-Green planning-2
CO-Green planning-3