19 | 03 | 2013 CHEOPS Qaf - Wanneer gaan we nu echt innoveren

Op maandag 18 maart heeft Jos Hoonhout deelgenomen aan het CHEOPS Qafé (CQ).

CHEOPS is de studievereniging van Bouwkunde op de Technische Universiteit Eindhoven. Zij organiseren jaarlijks een lezingenreeks van drie avonden waarbij elke avond bestaat uit drie lezingen en een debat. Het thema van het CQ 2013 is ‘Innovatie in de bouw’. Tijdens de laatste avond van de serie in 2013 stond het thema “Struikelblokken: Wanneer gaan we nu echt innoveren?” centraal. Jos Hoonhout was uitgenodigd hier een bijdrage aan te leveren door middel van het geven van een lezing en deelname aan het debat. Andere sprekers waren Jos Lichtenberg van ‘House of Tomorrow Today’ en Jan Smits van de TU/e

De avond werd als volgt aangekondigd:
C
Q3 – Struikelblokken
Wanneer gaan we nou echt innoveren?
Er zijn in de loop der jaren talloze technische innovaties bedacht. Slecht enkele van deze ideeën worden uitgevoerd; de rest belandt in de prullenbak. Ligt dit aan de kosten, de productiemethode of het tekort aan kennis? En hoe komen nieuwe ideeën toch op de markt?

Jos Hoonhout gaf in zijn lezing een vergelijking van de bouw met overige industrieën, hij vertelde over het ontwikkelen van innovatieve ideeën en oplossingen, het investeren in onderzoek en ontwikkeling en over het bouwproduct Snelbouwvloer.  

Na de lezingen was er een discussie met de sprekers en het publiek. Al met al een mooie avond met studenten, docenten en mensen uit de beroepsgroep.

Voor meer informatie over CHEOPS en klik hier.

CHEOPS Qaf - totaalbeeld
CHEOPS Qaf Jos Hoonhout
CHEOPS Qaf - discussie
Discussie CHEOPS CQ3