13 | 09 | 2013 Tekla gekoppeld aan MatrixKozijn

VeriCon heeft in samenwerking met Van de Vin Ramen en Kozijnen gewerkt aan een koppeling tussen Tekla en MatrixKozijn.
De koppeling is gebruikt om de kozijnen van 11 nieuwbouwwoningen in de Dutry van Haeftenstraat in Haaften te laten produceren. De 11 nieuwbouwwoningen worden ontwikkeld door woningbouwvereniging De Goede Woning-Neerijnen en bouwbedrijf De Vree en Sliepen.
Een koppeling van modelleer software met MatrixKozijn is niet nieuw; SmartWindow is al ontwikkeld voor de koppeling naar Revit. Een koppeling tussen Tekla Structures en MatrixKozijn bestond echter nog niet.

De kozijn gegevens op LOD200 worden vanuit Tekla geëxporteerd naar MatrixKozijn, deze worden daar opgewaardeerd naar LOD400, de gegevens worden via Revit geëxporteerd als IFC bestand, de controle kan in Tekla uitgevoerd worden en hiermee kan de productie aangestuurd worden door de kozijnleverancier. Doordat steeds met hetzelfde model/ontwerp gewerkt wordt, is de kans op interpretatie fouten nihil. Op termijn komt er ook een LOD400 import in Tekla Structures.

Hier vindt u een link naar de kozijnen bibliotheek FABWindow van Van de Vin Ramen en Kozijnen.

Wilt u ook gebruik maken van de koppeling tussen Tekla Structures en MatrixKozijn? Neem dan contact op met Sander Ekstijn via 040 295 4200 of s.ekstijn@vericon.nl
 

Afbeelding 1 De Goede Woning-Neerijnen
Afbeelding 2 De Goede Woning-Neerijnen
Afbeelding 3 Logo Van de Vin