20 | 09 | 2013 Koning opent Paleis van Justitie

Op donderdag 19 september 2013 heeft koning Willem-Alexander het Paleis van Justitie op het IJdok in Amsterdam officieel geopend.

Het pand werd op 12-12-’12 om 12.12 uur reeds opgeleverd en is sinds april in gebruik genomen. Het complex met een vloeroppervlakte van 34.000 m2 bestaat uit twee gebouwen van elf verdiepingen, verbonden door een luchtbrug op de zesde verdieping. Het Paleis van Justitie huisvest zo’n 700 werkplekken, 19 zittingszalen, 26 cellen, een notariële tuchtkamer, een ondernemingskamer en een douanekamer. Het Paleis van Justitie is getoetst op energiezuinigheid en duurzaamheid op basis van het BREEAM nieuwbouwcertificeringsschema en is gewaardeerd met twee sterren (Good).

VeriCon heeft voor het Paleis van Justitie de engineering van het prefab casco, inclusief montage en detaillering verzorgd in opdracht van J.P. van Eesteren. Deze elementen zijn geëngineerd inclusief bestanden voor de automatische aansturing van de nettenlasmachine voor het fabriceren van de wapening. Tevens is het 3D model door VeriCon gekoppeld aan het ERP systeem van de betonfabrikant Voorbij Prefab Beton, waardoor de productieplanning met het 3D model gecoördineerd werd.

Afbeelding 1 - Paleis van Justitie
afbeelding 2 - uitzicht vanaf Paleis van Justitie
Afbeelding 3- Paleis van justitie