10 | 10 | 2013 CO-Green genomineerd voor Betonprijs 2013

Elke twee jaar wordt de Betonprijs uitgereikt aan projecten waarin beton op bijzondere wijze is toegepast. De jury van de Betonprijs heeft uit de 15 inzendingen in de categorie woningbouw Stadstuin Overtoom van CO-Green als één van de drie projecten genomineerd voor deze prijs.

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het overkoepelende en coördinerende orgaan binnen de (beton)bouw.

Er zijn dit jaar 233 projecten ingezonden in 8 categorieën. In de categorie woningbouw is Stadstuin Overtoom te Amsterdam van CO-Green genomineerd voor de laatste ronde.

De criteria die de jury hanteert zijn de volgende:
  • Technologische nieuwheid. Innovativiteit: mate van (beton)technologische vernieuwing en creatief constructief ontwerp.
  • Samenwerking. Mate van samenwerking en procesintegratie. 
  • Belang. Voorbeeldfunctie en praktijkpotentie.
  • Schoonheid. De mate waarin, gebruik makend van het materiaal beton, esthetisch verantwoord is vormgegeven.
  • Economie. De mate waarin levensduurkosten zijn geoptimaliseerd.
  • Duurzaamheid. De mate waarin sprake is van duurzaam geproduceerde en duurzaam te gebruiken producten.

Op 20 november 2013 worden tijdens het Betonprijsdiner in Rotterdam de winnaars bekend gemaakt.

VeriCon was in dit project zowel ontwerpend als coördinerend constructeur. Tevens heeft VeriCon de detailengineering verzorgd. De modellen van Vericon verenigen data voor diverse leveranciers in zich als ook werkvoorbereiding en planning van deze onderdelen. Het model omvat het prefab casco met installaties, galerijen, balkons, staalconstructies, metselwerk elementen, Halfen-voorzieningen en alle in het werk gestorte betonnen delen. Door alle installaties in de prefab vloerplaten mee te nemen in het ontwerp hoefden op de bouwplaats de installaties alleen nog maar gekoppeld te worden.
Alle betononderdelen zijn in het model volledig gewapend, zodat buigstaten en bestanden ten behoeve van machine aansturing voor de productie eenvoudig konden worden geproduceerd. Verder werden ook logistieke bestanden bijgeleverd.

Het project is in het 3D model volledig uitgewerkt; tot op de laatste steen, bout en kabel. Dit is het zogenaamde ‘as built’, alsof het al gebouwd is, voordat er een spa de grond in gaat.

Voor meer informatie over dit project zie de projectpagina van CO-Green