Beltz-1
Beltz-1
Beltz-2
Beltz-3
Beltz-4
Beltz-6
Beltz-7
Beltz-8
Beltz-19
Beltz-17
Beltz-18
Beltz-11
Beltz-20
Beltz-13
Beltz-14
Beltz-15
Beltz-16

Appartementen Beltz-locatie

Op de Beltz-locatie in Aalst-Waalre (op de hoek van de Brabantialaan met de Eindhovenseweg) is een appartementencomplex geplaatst met een bijzondere architectuur. Het project bestaat in totaal uit 37 appartementen, 19 appartementen voor de huur, 7 koopappartementen en 11 koopmaisonnettes.

Onze rol:

  • hoofdconstructeur

Opdrachtgever:
Aerts Swaens

Architect:
Mulleners + Mulleners architecten

Aannemer:
J.A. van Gisbergen bv

Realisatie:
2010-2011

Omschrijving:
De hoofddraagconstructie van het appartementencomplex is opgebouwd uit breedplaatvloeren en kalkzandsteen wanden. Het gebouw is gedeeltelijk onderkelderd met een in het werk gestorte kelderbak. De stabiliteit in de dwarsrichting wordt verzorgd door de woningscheidende kalkzandsteen wanden en de stabiliteit in de langsrichting door het raamwerk van breedplaatvloeren en kalkzandsteenwanden (kruisjes-methode). In de kelder bevindt zich een parkeergarage voor 18 auto’s, een fietsenstalling, een lift en een trappenhuis.

Het gebouw is gefundeerd op avegaarpalen. Er is gekozen voor avegaarpalen om de hinder en de risico’s op schade voor de gebouwen in de directe omgeving te minimaliseren.
Omdat het grondwater erg hoog stond, is er rekening gehouden met de grote opwaartse druk van het grondwater en de waterdichtheid van de kelderbak. Vanwege de opwaartse druk is de inritbak op trekpalen gefundeerd. Bijkomstigheid was dat de palen geboord moesten worden in een waterwinningsgebied.