Arhus-1
Arhus-1
Arhus-2
Arhus-3
Arhus-4
Arhus-5
Arhus-6
Arhus-7
Arhus-8
Arhus-9
Arhus-10
Arhus-11
Arhus-12

Arhus Woenselsestraat Eindhoven

Dit plan bestaat uit twee delen. Deel A bestaat uit 96 appartementen, deels 4 en deels 8 lagen hoog, met commerciele ruimtes op de begane grond. Deel B zijn 8 appartementen boven een commerciële ruimte. Het dak van de commerciele ruimte is parkeerdek en bereikbaar door een hellingbaan aan de achterzijde van het gebouw. Het geheel is onderkelderd door een 1 laagse parkeergarage (ca. 3400 m2). De ontsluiting van de commerciële ruimte vanuit de kelder vindt plaats door een tapis roulant.

Onze rol:

  • hoofdconstructeur
  • engineering staaldetails

Opdrachtgever:
KOMAR Vastgoed bv

Architect:
Aartsen & Partners Architecten bv

Aannemer:
Op’t Hoog bv

Realisatie:
2010-2011

Omschrijving:
Fundering is een keldervloer met poeren op avegaarpalen. De kelder/onderbouw is monoliet in het werk gestort. De vloeren van de commerciële ruimtes A en B zijn breedplaatvloeren op in het werk gestorte balkstroken.
De draagstructuur van deel A vanaf kelder tot en met de eerste verdieping bestaat uit betonnen kolommen, betonwanden en wandliggers. Vanaf de tweede verdieping worden de wanden in kalkzandsteen uitgevoerd. Vloeren en dak van de appartementen zijn breedplaatvloeren.
De draagstructuur van deel B bestaat tot en met de begane grondvloer uit betonnen kolommen. Hierboven worden betonwanden met breedplaatvloeren toegepast. Het parkeerdek van B zijn kanaalplaatvloeren opgelegd op in het werk gestorte T-balken.