In dit artikel vertellen we hoe we ervoor staan en wat we gedaan hebben om ervoor te zorgen dat we de service kunnen leveren die men van ons is, zelfs met alle voorzorgsmaatregelen die we hebben moeten nemen door de coronacrisis.

Namens alle VeriCon-collega’s wens ik jou en je familie een goede gezondheid. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Jos Hoonhout, directeur


Volle kracht vooruit!

VeriCon draait op volle kracht; alle deadlines kunnen blijven staan, ondanks het coronavirus. Toch is het kantoor bijna leeg. “De uitdaging om de balans te vinden tussen het leveren van resultaten en veilig werken hebben we direct serieus aangepakt”, zegt directeur Jos Hoonhout.

Een leeg kantoor

Eén van de eerste zaken die aangepakt moesten worden, was om ervoor te zorgen dat in principe iedereen van thuis uit kan werken. “Dat vraagt nogal wat van de infrastuctuur.”, zegt systeembeheerder Peter Heeren, “Kan de firewall het aan, hoe stabiel is de verbinding, gaat dat goed met de strenge veiligheidseisen die we hebben, is de lokale apparatuur waarop wordt ingelogd in optima forma, hoe zit het met de licenties? Dat zijn enkele van de belangrijkste vragen waar ik mee te maken kreeg. In zeer korte tijd hebben we alles opgelost. Aanpassingen aan de systemen zijn gemaakt en medewerkers die zelf niet over de juiste apparatuur beschikten, hebben deze te leen gekregen”.

Tot gisteren was er van ieder team tenminste één persoon op kantoor, vanaf vandaag – 1 april 2020 – werken we allemaal van thuis uit.

VeriCon - overzicht van de werkplekken begin maart 2020
↑ Begin maart: werken in het VeriCon-kantoor, ↓ nu heeft iedereen thuis een werkplek ingericht.
VeriCon - inmiddels heeft iedereen thuis een werkplek ingericht

Samenwerken

Misschien wel de belangrijkste kracht van het team van VeriCon is samenwerken. Samen zijn we in staat om innovatief te zijn en efficiëntere, betere, goedkopere en beheersbaardere gebouwen te maken. Maar hoe doe je dat als iedereen ergens anders zit? Eén van de eerste zaken die aangepakt moesten worden, was om ervoor te zorgen dat in principe iedereen van thuis uit kan werken.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig software die dat mogelijk maakt: schermen en bestanden delen, chatten, overleggen, videoconferencing. Op deze manier kunnen we ook op afstand echt samenwerken. En om de o-zo-belangrijke sfeer te behouden hebben we een collegacorner ingericht, waarin niet-zakelijke berichten en grappen gedeeld worden.

Veiligheid

Jos maakt zich ook zorgen om de gezondheid van zijn medewerkers: “Natuurlijk hebben we ook regels moeten opstellen: wanneer mag je wel en niet naar kantoor komen (in principe vanaf vandaag niet meer), handen wassen, altijd 1,5 meter afstand behouden – dus ook het tafelvoetbalspel staat er al weken verlaten bij – en ook thuis vragen we de contacten zo veel mogelijk te beperken. Zoals ik verwachtte gaat iedereen daar goed mee om en kunnen we zeggen dat we alles gedaan hebben wat mogelijk is om met ons team de service en continuïteit te bieden die men van ons gewend is”.


Om de continuïteit te garanderen ontvangen we geen bezoek op kantoor. Het kantoor is slechts minimaal bezet, we werken – voorlopig tot 1 mei – vanaf een zestigtal locaties.

Je merkt daar in de praktijk weinig van, want
je contactpersoon bij VeriCon blijft bereikbaar op het bij jou bekende directe telefoonnummer en e-mailadres.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Jos Hoonhout

085-086 68 00 | j.hoonhout@vericon.nl

Naar het artikeloverzicht

Meer weten? Neem contact op