Naam Bram Gremmen
Functie Constructeur
Locatie Druten

Voordat ik aan mijn master Structural Engineering and Design aan de TU/e kon beginnen moest ik een premaster doen omdat ik van het hbo afkwam, aan de HAN heb ik Civiele Techniek gestudeerd. Na het afronden van mijn premaster had ik nog een half jaar tot de master begon, deze tijd wilde ik nuttig besteden door al wat ervaring op te doen in het werkveld. Ik heb toen VeriCon benaderd met deze wens en al snel kwamen we tot een overeenkomst.

Ik heb toen een half jaar voltijd gewerkt als 3D-engineer bij de afdeling prefab woningbouwcasco’s. Dat beviel me erg goed, daarom ben ik tijdens mijn master deeltijds bij VeriCon blijven werken, zowel bij WBC als bij prefab funderingen.

Mijn afstudeeropdracht ging over het uitbreiden en verbeteren van een bestaande methode om een voorraad van herbruikte stalen elementen zo optimaal mogelijk toe te kennen aan een nieuw frame waarbij broeikasgasuitstoot als optimalisatiecriterium wordt gebruikt.

Tijdens mijn studie heb ik ervaren wat VeriCon voor fijne werkgever is, de werksfeer is erg prettig en ik heb erg leuke collega’s. Ik had veel vrijheid in hoeveel en wanneer ik wilde komen werken, afhankelijk van mijn studielast.

Van beide kanten is de samenwerking erg goed bevallen, daarom ben ik per 1 januari 2024 vast in dienst bij VeriCon als constructeur bij het team ontwerp & advies in Druten. Mijn belangrijkste taken zijn het ontwerpen en berekenen van de constructies voor gebouwen. In het begin zal dit onder begeleiding zijn en op eenvoudigere en kleinere projecten waarna ik verder kan doorgroeien.

Meer verhalen van collega’s

Kom je ook deel uitmaken van het team?