Een beter bouwproces hand in hand met constructieve veiligheid

We bieden constructief advies voor zowel bouwkundige als civieltechnische constructies en leveren bouwtechnische engineering voor gebouwen en constructieve engineering voor bouwkundige elementen.

We werken projecten integraal uit, zowel bouwkundig als constructief in een intelligent 3D BIM-model. Hierdoor ontstaat er geen verlies in communicatie en bereiken we volledige afstemming tussen de disciplines. Dit leidt tot een reductie van tijd voor de complete uitwerking en een sneller traject bij aanpassingen.

Door te werken met geavanceerde reken- en modelleersoftware, zijn we in staat om heldere constructieve gegevens veel verder uit te werken dan voor een constructeur traditioneel gebruikelijk is. Op deze manier integreren we onze werkzaamheden met werkvoorbereidende taken en zijn we zelfs in staat om vanuit onze 3D-modellen, koppelingen te maken met ERP-systemen en productiefaciliteiten bij bouwpartners. Deze kunnen hun randvoorwaarden monitoren, bouwkosten calculeren en onderaannemers beter inkopen en aansturen. Door het model zo op te bouwen zoals er daadwerkelijk gebouwd wordt (as-built), lossen we lastige knooppunten vroegtijdig op en kan de aannemer op basis van het model beter plannen.

Door onze manier van werken worden fouten voorkomen en wordt een hoge mate van efficiency en maximale constructieve veiligheid bereikt. Is de juiste software niet beschikbaar? Dan ontwikkelen we die zelf.

Wij maken een economisch en efficiënt uitvoerbaar constructief ontwerp met oog voor zowel architectuur als de gebruiker met verantwoord en milieubewust materiaalgebruik. Uitgangspunt is natuurlijk een deugdelijk constructief ontwerp dat voldoet aan de geldende wetten en normen. Partners waarderen ons voor onze innovatieve oplossingen.

Binnen prefabbeton hebben we expertise op het gebied van schoonwerk, systeemvloeren, casco’s grondgebonden woningbouw en fundering. Andere kennisvelden zijn houtskeletbouw, staal en natuursteen.

Grondgebonden woningbouw: binnen een week van ontwerp tot productiedata

Voor grondgebonden woningbouw kan VeriCon de hoofdconstructie en de engineering van prefabwoningbouwcasco’s verzorgen. Binnen een week.

Dankzij de generator die we zelf ontwikkeld hebben, zijn we in staat om het hele proces in te korten tot minder dan een week, van ontwerp tot productiedata. Vanzelfsprekend volgens alle geldende normen en eisen (en dat kunnen we aantonen). We leveren hoge kwaliteit en 100% BIM. Zo voorkomen we een hoop miscommunicatie, fouten en faalkosten.

Wijzigingen? Die zijn inbegrepen. Doordat we zo snel zijn, hoeven we pas laat in het hele proces aan de slag te gaan, bijvoorbeeld als de specifieke opties per woning al bekend zijn. Dit betekent dat het aantal wijzigingen toch al enorm zal teruglopen.

Neem voor meer informatie contact op met Jos Hoonhout via 085-086 68 00 of j.hoonhout@vericon.nl. Lees ook het artikel “3D-modellen en constructieberekeningen geautomatiseerd“.

Een selectie van onze oplossingen in bouw en innovatie

Aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam wordt in opdracht van woonstichting Lieven De Key een studentenhuis gebouwd.   [caption id="attachment_4116" align="aligncenter" width="603"] bron: Jan Bakers archite...

LEES VERDER

De cover met de nieuwe fietsbrug over de N274 bij Schinveld is door lezers van Cement verkozen tot de mooiste cover van afgelopen jaar.  De foto kreeg 57% van de...

LEES VERDER

Gemeente ’s-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aa...

LEES VERDER

Kom jij team VeriCon versterken?

Meer weten? Neem contact op