Een beter bouwproces hand in hand met constructieve veiligheid

We maken constructieve ontwerpen voor zowel woningen als utiliteit en leveren constructieve en bouwtechnische engineering voor gebouwen en bouwkundige elementen. Binnen prefabbeton hebben we expertise op het gebied van schoonwerk, systeemvloeren, casco’s grondgebonden woningbouw en fundering. Andere kennisvelden zijn houtskeletbouw, staal en natuursteen.

Door te werken met geavanceerde reken- en modelleersoftware, zijn we in staat om heldere constructieve gegevens veel verder uit te werken dan voor een constructeur traditioneel gebruikelijk is. Op deze manier integreren we onze werkzaamheden met werkvoorbereidende taken en zijn we zelfs in staat om vanuit onze 3D-modellen, koppelingen te maken met ERP-systemen en productiefaciliteiten bij bouwpartners. Hierdoor worden fouten voorkomen en wordt een hoge mate van efficiency en maximale constructieve veiligheid bereikt. Is de juiste software niet beschikbaar? Dan ontwikkelen we die zelf.

Wij maken een economisch en efficiënt uitvoerbaar constructief ontwerp met oog voor zowel architectuur als de gebruiker met verantwoord en milieubewust materiaalgebruik. Uitgangspunt is natuurlijk een deugdelijk constructief ontwerp dat voldoet aan de geldende wetten en normen. Partners waarderen ons voor onze innovatieve oplossingen.

Een overzicht van onze expertises

Constructief ontwerp
en advies

Prefabbeton- engineering

Constructieve en bouwtechnische engineering

File to factory (F2F) en
machineaansturing

BIM-management

Grondgebonden woningbouw: binnen een week van ontwerp tot productiedata

Voor grondgebonden woningbouw kan VeriCon de hoofdconstructie en de engineering van prefabwoningbouwcasco’s verzorgen. Binnen een week.

Dankzij de generator die we zelf ontwikkeld hebben, zijn we in staat om het hele proces in te korten tot minder dan een week, van ontwerp tot productiedata. Vanzelfsprekend volgens alle geldende normen en eisen (en dat kunnen we aantonen). We leveren hoge kwaliteit en 100% BIM. Zo voorkomen we een hoop miscommunicatie, fouten en faalkosten.

Wijzigingen? Die zijn inbegrepen. Doordat we zo snel zijn, hoeven we pas laat in het hele proces aan de slag te gaan, bijvoorbeeld als de specifieke opties per woning al bekend zijn. Dit betekent dat het aantal wijzigingen toch al enorm zal teruglopen.

Neem voor meer informatie contact op met Jos Hoonhout via 085-086 68 00 of j.hoonhout@vericon.nl. Lees ook het artikel “3D-modellen en constructieberekeningen geautomatiseerd“.

Een selectie van onze oplossingen in bouw en innovatie

Als innovatief bureau heeft VeriCon een nauwe band met de ingenieurs van morgen. We hebben goede contacten met diverse opleidingsinstituten – zo geven we gastcolleges, nemen deel aan carrière-evenementen &n...

LEES VERDER

VeriCon staat bekend om ontwerp en advies van bouwconstructies en engineering van onder andere prefabbeton. Maar ook houtconstructie is een belangrijk onderdeel binnen ons bedrijf. Houtconstructie past namelij...

LEES VERDER

Ieder jaar organiseert Construsoft de BIM Awards, een internationale wedstrijd voor Tekla Structures-gebruikers. Ook VeriCon komt weer in aanmerking voor deze awards met het project Mall of the Netherlands. Je...

LEES VERDER

Kom jij team VeriCon versterken?

Meer weten? Neem contact op