De bouwkolom heeft zich de afgelopen jaren enorm gespecialiseerd met als gevolg dat er een extreme versnippering van taken en verantwoordelijkheden is ontstaan. Het risico daarvan is dat de werkzaamheden van de verschillende specialisten niet naadloos op elkaar aansluiten en daarmee o.a. de constructieve veiligheid niet meer vanzelfsprekend is.

Door onze ruime ervaring en deskundigheid, juist ook als detailconstructeur, zijn wij in staat om de risico’s van die versnippering van werkzaamheden adequaat te ondervangen. Door te werken met een goed proces en een alerte procesbewaking voorkomen we onduidelijkheden. We werken met het Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid en beschouwen de rol van coördinerend constructeur als uitermate belangrijk om de constructieve veiligheid te waarborgen.
Door het combineren van werkzaamheden, vergroten we constructieve veiligheid en verkleinen zo constructieve risico’s.

VeriCon ontwerpt vanaf oprichting met 3D en BIM. Vanuit geavanceerde 3D-modellen kunnen alle bouwpartners werken met dezelfde informatie en kunnen deze gegevens desgewenst gekoppeld worden aan ERP systemen en productiefaciliteiten. Alle informatie vanuit 1 model zodat we foutloos en daarmee constructief veiliger kunnen bouwen. En daarin blijven we voortdurend innoveren natuurlijk!

Jos Hoonhout, directeur-eigenaar van VeriCon is tevens bestuurslid van VNconstructeurs, de beroepsvereniging van constructeurs in Nederland. VNconstructeurs zet zich in voor het vergroten van de constructieve veiligheid door het bevorderen van de rol en waarde van de constructeur in het bouwproces.

Wilt u meer weten over VeriCon en constructieve veiligheid?

Bel of mail Jos Hoonhout: 085 086 68 00 of j.hoonhout@vericon.nl

Naar het artikeloverzicht

Meer weten? Neem contact op