Expositie Jan van der Ploeg

In het kantoor van VeriCon in Veldhoven kunt u op drie achtereenvolgende zaterdagen terecht voor een expositie met werken van Jan van der Ploeg. De wereldbekende kunstenaar voorzag een van de muren van het kantoor onlangs van een muurschildering en ontwierp speciaal voor VeriCon een tegel in beton. Hij richtte een tijdelijke expositie in, waarvan de werken ook te koop zijn.

De pop-upgalerie is geopend op zaterdag 23 september, zaterdag 30 september en zaterdag 7 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. U vindt het VeriCon-kantoor in Veldhoven, De Plank 110. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, de entree is vrij.

Jan van der Ploeg heeft honderden muurschilderingen op zijn naam staan. Deze zijn over de hele wereld verspreid. Sinds 1997 is zijn werk gebaseerd op slechts een vorm. Het handvat van een verhuisdoos geeft hem alle mogelijkheden om te schilderen wat hij wil. De kunstenaar kan in de schilderstraditie geplaatst worden van De Stijl, Piet Mondriaan (abstractie in een strenge systematiek) en het(Amerikaans) Minimalisme (Ellsworth Kelly). Ook de straatcultuur met zijn tags en graffiti ’s schept een kader ten opzichte van zijn werk.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Matty van der Brugge marketingadviseur

Naar het artikeloverzicht

Meer weten? Neem contact op