Borneohof
Amsterdam

De Indische buurt is tegenwoordig een multiculturele hippe havenwijk. De 23.000 inwoners spreken naar schatting 100 talen. In de afgelopen jaren is een groot deel van het stadsdeel vernieuwd. VeriCon is als hoofdconstructeur betrokken bij diverse grote projecten in de wijk.

Borneohof in een nieuwbouwproject aan het Javaplein in de Indische buurt in Amsterdam. VeriCon is verantwoordelijk voor de hoofdconstructie. Het gebouw heeft een opvallende uitstraling door de hoge toren die op het gebouw staat.  Het bestaat uit 67 woningen, waaronder koop-, huur- en vrijesectorwoningen. Verder is er een sportschool, bibliotheek  en café gevestigd in het gebouw. Onder het gebouw zit een vol automatische tweelaagse parkeergarage.

Borneohof heeft in 2012 de Amsterdamse nieuwbouwprijs gewonnen. Het is verder ook nog genomineerd geweest voor de Zuiderkerkprijs in 2011 en de Gouden AAP in 2012.

Zeebloem is in plaats is gekomen van het verouderde complex AQ16. Het project bestaat uit 118 sociale huurwoningen, drie bedrijfsruimten en 50 ondergrondse parkeerplaatsen. In lijn met de Amsterdamse energieprestatienorm is ook dit complex bijzonder duurzaam. Zo is er een collectieve warmte-koude-opslag, een warmteterugwininstallatie. De woningen zijn voorzien van driedubbel glas en het dak ligt vol met zonnepanelen.

Zeebloem is in 2020 opgeleverd. VeriCon heeft naast de hoofdconstructie  ook de HSB-engineering verzorgd.

Smaragd is gelegen tussen de Insulindeweg en de Tweede Atjehstraat. Het wooncomplex heeft een ondergrondse parkeergarage en binnentuin. Het complex bestaat uit 102 woningen verdeeld over vierde, vijfde en zesde bouwlagen. De gevels refereren aan de Amsterdamse School, de stijl van het woonblok waarvoor De Smaragd in de plaats kwam.

Smaragd was de winnaar van de Zuiderkerkprijs in 2016 vanwege het unieke ontwerp en de locatie van het gebouw. VeriCon is hoofdconstructeur van dit project.

Senang is te vinden aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat. Het project bestaat uit 118 nieuwe sociale huurwoningen en op de hoek van het pand komen drie bedrijfsruimtes.

Tijdens het ontwerpen van Senang is rekening gehouden met het behalen van een EPC van 0,2. Senang is het meest recente project in de Indische buurt waarvan VeriCon hoofdconstructeur is.

Drie van de vier projecten: Senang, Zeebloem en Borneohof liggen vlakbij elkaar.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Erwin van Toor commercieel directeur

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op