Klimaatgevel hoofdkantoor Akzo Nobel
Amsterdam

Voor het hoofdkantoor van Akzo Nobel heeft VeriCon de complete engineering van de klimaatgevels verzorgd. In twee jaar tijd heeft VeriCon uiteindelijk de volledige engineering mogen doen van de gevelconstructie en dit op het hoogste detailniveau uitgewerkt.

De gevel van het gebouw bestaat uit heeft verschillende lagen/huiden:

De eerste huid / thermische schil bestaat uit houten gevelelementen met grote glasoppervlakken. Door middel van speciaal ontworpen aluminium gevelsteunen opgehangen aan de prefab betonnen hoofddraagconstructie. De tweede huid is een volledig vrij hangende aluminium vliesgevel die samen met de thermische schil de klimaatgevel vormt. Deze wordt door middel van pendelstaven gekoppeld aan het hoofdgebouw.

De glazen gevel levert een grote bijdrage aan het behalen van het BREEAM Excellent certificaat. De gevel wordt uitgevoerd als dubbele klimaatgevel, waarbij de warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw wordt weg-geventileerd om opwarming te voorkomen. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor stilstaande warme lucht juist helpt het gebouw te verwarmen.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Jos Hoonhout

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op