Toren van Hoorn

De woontoren in Hoorn bestaat uit 209 appartementen waarvan 67 luxueuze appartementen. Het gebouw bevat 2-, 3- en 4 kamerappartementen. De grootte van de appartementen loopt uiteen van 70,7 t/m 136,9 m2. Alle appartementen hebben een aangrenzende buitenruimte, een berging en parkeerplaats in de grote parkeergarage. Ook is er een gezamenlijke binnentuin waar alle bewoners gebruik van mogen maken.

De woontoren wordt ‘het nieuwe icoon van Hoorn’ genoemd, dit door de ruim 60 meter hoogte die de toren behaald en de uitstraling van de toren die betrekking heeft op de oude binnenstad. De oude pakhuizen en panden van de stad zijn op eigentijdse wijze gestileerd in de gevels van het complex door toepassing van glans, naturelkleuren en accenten van de oude galjoenen van de VOC. In de vorm van verschillende geluidswerende geveloplossingen is er rekening gehouden met de geluidsbelasting op de noordgevel.

VeriCon heeft bij dit project diverse schoonwerk prefab onderdelen ontworpen en aangeleverd zoals wandconsoles, trapbordessen, trappen met schrobranden, balkonplaten en gevelelementen.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Sjors Crommentuijn Teamleider prefab en schoonwerk

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op