Westrik’

In Breda – onder Prinsenbeek – ontwikkelt Giesbers Ontwikkelen en Bouwen het buurtschap Westrik’. Een buurt met in totaal 113 woningen, variërend van vrijstaande villa’s en tweekappers tot en met rij- en hoekwoningen, die allemaal net even anders zijn, maar qua architectuur duidelijk familie. Kopers hebben veel inspraak in hoe de woning eruit gaat zien.

VeriCon is verantwoordelijk voor de engineering van de kanaalplaten en casco’s. Wanden, gevels, staal, vloeren werden tot de montagedetails uitgewerkt, waarbij rekening gehouden moest worden met de aanvullende trillingseisen door het spoor dat langs het project loopt.

Westrik’ is een buurt met een onderscheidende sfeer. De openbare ruimte oogt ontspannen en doet authentiek dorps aan. Met autoluwe straten, gevarieerde woningtypen en volop leef- , speel- en ontmoetingsplekken.
De groene ruimten in in Westrik’vormen een doorgaand netwerk, maar kennen elk een eigen karakter. Van parkachtig met een grote variëteit aan bomen en struiken, tot een ecologische verbindingszone, die twee grote natuurgebieden met elkaar verbindt.

Giesbers won met dit project de publieksprijs voor duurzame gebiedsontwikkeling. Giesbers laat zien dat duurzaam bouwen veel verder kan gaan dan rekening houden met energiebesparing alleen. In Westrik’ wordt “natuurinclusief” gebouwd. Een manier van duurzaam bouwen, waarbij de natuur een prominente rol krijgt en het behoud en de ontwikkeling van biodiversiteit belangrijk zijn. In Westrik is dat goed gelukt. “Samen met onze partners hebben we een stap verder gedacht, zodat er een meerwaarde ontstaat voor de natuur én voor de leefomgeving van de bewoners van Westrik”.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Samuel Roelofs Teamleider grondgebonden woningbouw

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op