European Patent Office
Rijswijk

In de buurt van Den Haag wordt gewerkt aan een nieuwe architectonische mijlpaal. Duurzaam en symbool van de missie om innovatie aan te sporen. Het nieuwe hoofdkantoor beschikt over de grootste staalconstructie van Nederland. VeriCon was verantwoordelijk voor de engineering van de Slimline vloeren. Het gebouw bestaat uit 25 verdiepingen met meer dan 2400 vloercomponenten.

Er is meer dan 10.000 ton staal gebruikt voor de bouw van het kantoor. Dit maakt het gebouw de grootste staalconstructie van Nederland. In totaal is er 90.000 m² glas gebruikt in het gebouw. De zes hoofdframes van elk 52 ton die de ruggengraat vormen van de hoofdstructuur, hebben een hoogte van circa 107 meter, een lengte van 156 meter en een breedte van 24,7 meter.

Doordat het nieuwe gebouw direct naast het oude EPO-kantoor werd gebouwd was er weinig ruimte. Hierdoor is er veel gebruik gemaakt van prefabonderdelen. Voor de ontwikkeling van deze onderdelen is gebruik gemaakt van BIM. Via het model konden de onderdelen kant-en-klaar worden geleverd.

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Sjors Crommentuijn directeur

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op