Constructief ontwerp en advies

Wij bieden constructief ontwerp en advies aan op grondgebonden woningbouw, gestapelde woningbouw en utiliteitsbouw. Dit doen wij zowel voor nieuwbouw-, optop-, transformatie- als renovatieprojecten. Innovaties en hoge kwaliteit van onze werkzaamheden zijn voor ons belangrijke speerpunten. Door onze innovatieve werkwijze staan wij garant voor optimale informatie-uitwisseling en risicodragend constructie-advies.

Als constructeur adviseren we graag, of we nu gezien worden als constructeur, ontwerpingenieur, structural engineer of hoofdconstructeur. We zijn als constructeur dan ook verantwoordelijk voor veel verschillende aspecten, zoals het ontwerp en de coördinatie van de draagconstructies van een bouwproject.

Onze constructeurs maken economische en efficiënt uitvoerbaar constructieve ontwerpen met oog voor zowel de gebruiker, de aannemer als de architect. Altijd met verantwoord en milieubewust materiaalgebruik. We maken vaak gebruik van beton en staal, maar adviseren ook steeds vaker houtbouw waar mogelijk. Ons uitgangspunt is een deugdelijk constructief advies dat voldoet aan de geldende wetten en normen, maar ook de wensen en behoeften van de gebruiker vervult.

Wilt u meer informatie over de duurzaamheid, veiligheid, technologieën en de valkuilen bij constructief ontwerp en advies? Lees dan hier verder.

Projectsoorten
Het constructief ontwerp en advies kunnen wij verdelen in verschillende aspecten. Zo zijn we gespecialiseerd in de constructieve uitwerking in de volgende sectoren van de bouw:

VeriCon als (hoofd)constructeur
De resultaten van een bouwproject worden in hoge mate bepaald door de invulling van de constructeur. VeriCon is een ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in constructief advies en bouwkundige engineering en detailengineering. Bij het constructief advies heeft VeriCon ook steeds vaker de rol van hoofdconstructeur.

Hoofdconstructie is een belangrijke term binnen de bouwsector. Als hoofdconstructeur is VeriCon verantwoordelijk voor het ontwerpen en/of de coördinatie van de draagconstructies van een bouwwerk. Het gaat om het uitvoeren van een constructief onderzoek, het opstellen van een constructief ontwerp, het coördineren van de detailberekeningen en het toezicht houden op de uitvoering. Als constructeur is het waarborgen van de constructieve veiligheid een zeer belangrijk aspect tijdens een project.

VeriCon heeft een team van ervaren constructeurs die over brede kennis en ervaring beschikken op het gebied van constructief ontwerp,  bouwkunde en bouwregelgeving. VeriCon is in staat om bouwwerken van elke omvang en complexiteit te ontwerpen en te realiseren. VeriCon beschikt over meerdere teams van ervaren constructeurs die zich hebben gespecialiseerd in verschillende typen bouwwerken, zoals: woongebouwen, industriegebouwen, en utiliteitsbouw, maar ook als het gaat om infrastructuur.

Enkele voorbeelden van projecten waarbij VeriCon de rol van hoofdconstructeur heeft zijn:

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Sander Zegers directeur

Bekijk alle
Diensten

Meer weten? Neem contact op