Bij VeriCon hebben we veel ervaring met aanvragen van commerciële partijen zoals retailers en groothandelaren voor verbouwingen en renovaties van winkelpanden, denk hierbij aan Jumbo, Lidl, Albert Heijn en Etos.

Wanneer er aanpassingen nodig zijn aan winkelpanden, zoals supermarkten, is het belangrijk dat de winkel én haar klanten zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Het is dan ook noodzakelijk dat alles volgens planning verloopt. We denken graag mee in de uitvoerbaarheid en het vinden van pragmatische oplossingen.

Veel van de vragen die we krijgen hebben te maken met het in kaart brengen of versterken van huidige constructies. Aanpassingen aan het pand leiden regelmatig tot de vraag of de draagkracht van de vloeren en draagstructuur voor installaties gecontroleerd kan worden. Hier lees je enkele voorbeelden:

  • Bij een Albert Heijn-filiaal in Groningen is een nieuwe gaskoeler op het dak geplaatst. Deze werd op een andere plek geplaatst waarbij gedeeltelijk de bestaande dakliggers en ravelingen gebruikt zijn. Om de veiligheid te waarborgen heeft VeriCon de dakvloer en bijbehorende constructie gecontroleerd, evenals de bestaande liggers.
  • De Jumbo in Tiel heeft voorafgaand aan de geplande verbouwing VeriCon ingeschakeld om de vloer- en dakbelastingen vast te stellen en daarnaast de opbouw van de bestaande constructie in kaart te brengen. VeriCon heeft op basis van de archiefstukken berekend dat de draagkracht ruim voldeed aan de optredende belasting, namelijk 3,5 kN/m² meer dan noodzakelijk.
  • Voor een Albert Heijn in Heiloo heeft VeriCon onderzocht of het mogelijk was een tweetal dragende kalkzandsteenwanden te verwijderen. Na het eerste onderzoek was de conclusie dat dit zonder meer mogelijk was en de algehele stabiliteit van het gebouw verder onderzocht moest worden. Om deze stabiliteit te kunnen garanderen is het advies uitgewerkt om op beganegrondniveau ten minste twee portalen per windrichting te plaatsen. De gewenste stabiliteit in de winkel is volledig behaald.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Erwin van Toor commercieel directeur

Naar het artikeloverzicht

Meer weten? Neem contact op