Brabantbad
's-Hertogenbosch

Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon heeft het constructief ontwerp gemaakt.

Ruimte om te wonen

Gemeente ’s-Hertogenbosch wil huidige en toekomstige Bosschenaren de kans geven om te komen naar, of te blijven wonen in de stad. Daar zijn locaties voor nodig, Brabantbad is daar geschikt voor. De vraag naar woningen is groter dan het beschikbare aanbod. Binnenstedelijk ontwikkelen draagt bij aan de woningvraag. De locatie Brabantbad is een locatie waar een gemengd woningbouwprogramma van circa 180 appartementen gerealiseerd kan gaan worden.

Drie woontorens

KCAP heeft een plan ontworpen met 3 woontorens van 54, 60 en 48 meter hoog. De woontorens hebben uitzicht op het Prins Hendrikpark, de Sint-Jan en het water van de IJzeren Vrouw. Het plan kent een gemengd woningbouwprogramma van circa 180 koop- en huurappartementen. Op de begane grond is ook ruimte voorzien voor bijvoorbeeld commerciële of maatschappelijke functies. De compacte duurzame gebouwen bevatten moderne oplossingen zoals een warmte/koude-unit gecombineerd met aquathermie die het water uit de IJzeren vrouw gebruiken om de woningen in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen.

Ontwikkeling met oog voor het park

Het uitgangspunt van de architect is om het park zoveel mogelijk te verrijken zonder een groot beslag te leggen op de groene beleving van het park. “Door de ronde vorm hebben de torens geen achterkant en bieden ze een alzijdig levendige uitstraling,“ aldus Edward Schuurmans, architect en partner van KCAP. Het plan geeft een nieuwe impuls aan het park en gebruikt door het huidige ontwerp een minimale footprint.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Erwin van Toor commercieel directeur

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op