Eikenhuys – Berkel-Enschot

Eikenhuys is een zorgappartementencomplex in Berkel-Enschot. VeriCon heeft voor dit project de hoofdconstructie en de bouwkundige engineering verzorgd. Hierbij hebben we aan de opdrachtgever hoogwaardige BIM-modellen geleverd. Doordat we al vroeg in het proces zijn aangehaakt met de engineering, konden we goede vergunningsstukken leveren. Vervolgens zijn de integrale modellen en het tekenwerk verder uitgewerkt voor gebruik in de realisatiefase.

Before After

In totaal zijn er 59 zorgappartementen inclusief een welzijnsruimte, ontmoetingsruimte, horecagelegenheid en tuin gerealiseerd. Eikenhuys is onderscheidend als het gaat om het nieuwe zorgconcept op basis van leefmilieus, de betrokkenheid van het sociale netwerk en de zorg die geleverd wordt als thuiszorg.

Hieronder vind je een virtuele rondleiding door het zorgcomplex Eikenhuys in Berkel-Enschot.

Eikenhuys is gebouwd in opdracht van zorgstichting De Wever en in samenwerking met onder andere aannemer Heijmans en architect Bouwman Swinkels. Vlakbij ligt Koningsoord, waar VeriCon de engineering voor appartementencomplex Abdijpoort verzorgde.

De naam Eikenhuys verwijst naar het oude winkelcentrum Eikenbosch en de straat verderop: Eikenboschweg.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Talip Gökkurt teamleider bouwkunde

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op