Futurahuis
Ter Aar

Het Futurahuis in Ter Aar, onderdeel van Futura Zorg, bestaat uit zorgwoningen die plaats bieden voor 17 alleenstaande ouderen en 3 ouderenechtparen. Dit huis biedt ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen en ook verzekerd te zijn van zorg wanneer nodig. Het gebouw heeft twee bouwlagen met een houten casco. Het is een duurzaam concept. Het Futurahuis in Ter Aar heeft in november 2023 haar deuren geopend en is hiermee de achtste locatie van Futura Zorg. VeriCon heeft bij dit project de volledige engineering van de houtskeletbouw voorzien, zelfs de liftkern van het gebouw is volledig in hout uitgevoerd.

Binnen dit project waren er een aantal uitdagingen zo was het verwerken van de prefab elektriciteit- en waterinstallaties in houtskeletbouw lastig. Alle HSB-onderdelen moesten nauwkeurig op elkaar aansluiten. Maar ook het combineren van knooppunten waarbij gelamineerde liggers, vloer- en wanddelen bij elkaar komen was een lastig punt, hierbij was de technische- en 3D-ervaring in hoge mate nodig om het project succesvol af te kunnen ronden.

Naast het Futurahuis in Ter Aar, heeft VeriCon ook haar bijdrage geleverd aan de Futurahuizen in Someren, Boskoop en ‘s-Hertogenbosch. De afbeeldingen van deze huizen vind je hieronder.

Futurahuis Someren, Boskoop en ‘s-Hertogenbosch

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Ludo Pompen Teamleider HSB en prefabfundering

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op