Hotel Boat & Co
Amsterdam

Hotel Boat&Co in Amsterdam, met 82 ruime hotelappartementen, wordt met een EPC van 0,041 gebouwd, bijna geheel energieneutraal. De plint van het hotel is volledig uitgevoerd in natuursteen. Daarboven zijn de gevels van de vier verdiepingen uitgevoerd in rood metselwerk. Verder bestaat het dak uit een getoogde staalconstructie afgedekt met kanaalplaten. De kapconstructie is baan voor baan met zink afgewerkt.

Het hotel werd ecologisch verantwoord ontworpen. De duurzame bouwmaterialen die gebruikt zijn, zijn 100% herbruikbaar. Hiermee is de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden. Het ontwerp is van Kollhoff Architecten. Door de rode, oranje en paarse bakstenen krijgt het gebouw een industriële en toch warme uitstraling. De puntdaken, dakkapellen en erkers geven de uitstraling van de pakhuizen van vroeger.

Vlassak Beton gaf VeriCon de opdracht voor het complete prefabskelet voor Hotel Boat&Co. VeriCon is ook verantwoordelijk voor de engineering van de complete natuurstenen gevel van Chinese hardsteen inclusief bevestiging voor de aannemer via Litostone.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Jeffrey Bogers expert 3D-engineering

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op