The Bridge
Amsterdam

Het project The Bridge in Amsterdam bestaat uit twee torens van circa 40 en 60 meter hoog die op de begane grond met elkaar verbonden zijn.  De woontoren bestaat uit 19 bouwlagen en het kantoorgebouw bestaat uit 11 bouwlagen. Het buitenblad van de woontoren bestaat volledig uit roodkleurig prefabbeton, ook de borstweringen en de onderzijden van de balkonplaten zijn rood van kleur. Om de uitstraling te versterken wordt het zichtwerk beton in de fabriek ook nog gepolijst.

Samen met de begane grond biedt de woontoren ruimte aan 32 sociale huurwoningen en 130 huurwoningen in het midden-huursegment. Bij The Bridge speelt duurzaamheid een belangrijke rol, tijdens de bouw maar ook bij de ingebruikname van het gebouw. Het casco van het gebouw is daarom ook WELL Gold gecertificeerd. Naast het duurzame casco is er ook een daktuin die de biodiversiteit vergroot en het regenwater opvangt.

De onderdelen waaraan VeriCon gewerkt heeft zijn:

De balkonplaten (inclusief aangestorte borstweringen)

Enkelschalige wandelementen

Sandwich-wandelementen

Sandwich-dakranden

Kolommen en balken

Samengevat is VeriCon bijna geheel verantwoordelijk voor de buitenschil van de woontoren als het om betonnen elementen gaat. Daarnaast levert VeriCon de montagedetails aan en werken we het bijbehorende staal uit dat nodig is voor de montage van deze elementen.

Voor het kantoorgebouw werkt VeriCon de galerijplaten uit. Deze galerijplaten zijn ook voorzien van aangestorte borstweringen. Zowel de galerijplaten als de borstweringen zijn wit van kleur, en de borstweringen worden ook gepolijst. Op de borstweringen komen tussen de verdiepingen nog stalen frames te staan met daaraan natuurstenen elementen in een rode kleur.

Van alle onderdelen die VeriCon uitwerkt verzorgen we ook de berekeningen. Daarnaast leveren we van diverse verdiepingen een stekkenplan aan.

The Bridge is een project van Caransa Group bv, het ontwerp is van DAM & Partners Architecten. De oplevering wordt verwacht in Q4 van 2025.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Sjors Crommentuijn Teamleider prefab en schoonwerk

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op