Piet Heijn Buildings
Amsterdam

Het complex aan de zuidelijke IJ-oever in Amsterdam ligt naast de passagiersterminal en heeft op straatniveau een grote hal voor touringcars (4.000m2). Boven deze hal, in een langgerekt bouwvolume van vier verdiepingen, bevinden zich kantoren met zicht op het IJ. Aan de stadszijde, in bouwblokken van negen lagen staan in elkaar grijpende kantoorvolumes met uitzicht over de stad. Onder het gebouw is er een dubbele, ondergrondse parkeergarage van 13.000 m².

Twee van de vijf kantoren zijn herkenbaar aan de betonnen prefab gevelelementen. De andere drie hebben een gevel in natuursteen en aan de binnenhoven een aluminium gevelbeplating. De materialen zijn hoogwaardig en van solide kwaliteit. Dit zorgt voor het karakter van de gebouwen dat past bij de sfeer in de haven. Het gebouw versterkt de industriële en stedelijke uitstraling van het gebied.

Hurks beton (nu Byldis) gaf VeriCon de opdracht voor de enigineering van het prefabbeton carco in cat 5 en staal. VeriCon heeft dit toegepast ‘as built’ in één 3D-model. Het model omvat alle prefab-elementen, het staalwerk en de in werk gestorte natte knopen inclusief wapening. Hierdoor werd een kortere bouwtijd gerealiseerd en werden passingsproblemen op de bouwplaats en in de fabriek voorkomen. Door de 3D-modellen te koppelen aan ERP-systemen en productiefaciliteiten is op een efficiënte wijze de gemodelleerde wapening gekoppeld aan de wapeningsmachine bij de betonfabriek.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met:


Jeffrey Bogers expert 3D-engineering

085 086 68 74 | j.bogers@vericon.nl

Bekijk alle
projecten

Meer weten? Neem contact op